Mad  (På godt og ondt)


Støvler, vejret og store snemængder betød altså at, vores dagsrater blev væsentligt lavere end forventet. Vi indså derfor, at vi måtte ty til lavere madrationer, og gik derfor ned på 2/3 af dagsrationen. Men kombineret med at vi samtidig arbejdede væsentligt hårdere end beregnet, betød dette at vi stort set var konstant sultne. Det var derfor et velkomment øjeblik, at vi skulle fejre Lasse´s 30 års fødselsdag på isen, da det var ensbetydende med specialkost, herunder en pose stivfrossen matadormix, der med største fryd blev tøet op i munden – naturligvis med whisky til.

På turen havde vi faste rutiner med hensyn til madlavning. En døgntjans startede med aftensmad, så snart vi havde slået lejr; dvs. smelte masser af sne. Selve maden havde vi portionsanrettet hjemmefra – desværre ikke så vi kunne se udenpå, hvad vi skulle have at spise. Men konceptet var i hovedtræk ofte lidt suppe +  en stor portion frysetørret ret med masser af olie i (uhm…) og endelig et (alt for lille) stykke chokolade til dessert. Morgenmaden bestod af havregryn eller lignende med olie i (!); sukker, rosiner med mere og et stykke knækbrød med tandsmør på (det blev ret hurtigt en ægte hitter). Det var ofte en kold fornøjelse at lave maden (især om morgenen i –20 grader, når de andre skuttede sig i poserne), og man sad derfor med store luffer på og ordnede det meste. Frokosten disponerede vi hver især over, så der kunne spises efter behov, men den bestod af nødder, chokolade, kiks, rosiner og tørfisk. Ved turens afslutning var vi så sultne, at vi ofte havde spist vores frokost inden afgang  - det betød nogle meget lange dage..  

(forsættelse)

Hvis du vil se flere billeder så brug knapperne


cap2000@mail.dk