|
Støvler, vejret og store
snemængder betød altså at, vores dagsrater blev væsentligt lavere
end forventet. Vi indså derfor, at vi måtte ty til lavere madrationer,
og gik derfor ned på 2/3 af dagsrationen. Men kombineret med at vi
samtidig arbejdede væsentligt hårdere end beregnet, betød dette at vi
stort set var konstant sultne. Det var derfor et velkomment øjeblik, at
vi skulle fejre Lasse´s 30 års fødselsdag på isen, da det var
ensbetydende med specialkost, herunder en pose stivfrossen matadormix,
der med største fryd blev tøet op i munden – naturligvis med whisky
til.
På turen havde vi faste rutiner med hensyn til madlavning. En døgntjans
startede med aftensmad, så snart vi havde slået lejr; dvs. smelte
masser af sne. Selve maden havde vi portionsanrettet hjemmefra – desværre
ikke så vi kunne se udenpå, hvad vi skulle have at spise. Men
konceptet var i hovedtræk ofte lidt suppe +
en stor portion frysetørret ret med masser af olie i (uhm…) og
endelig et (alt for lille) stykke chokolade til dessert. Morgenmaden
bestod af havregryn eller lignende med olie i (!); sukker, rosiner med
mere og et stykke knækbrød med tandsmør på (det blev ret hurtigt en
ægte hitter). Det var ofte en kold fornøjelse at lave maden (især om
morgenen i –20 grader, når de andre skuttede sig i poserne), og man
sad derfor med store luffer på og ordnede det meste. Frokosten
disponerede vi hver især over, så der kunne spises efter behov, men
den bestod af nødder, chokolade, kiks, rosiner og tørfisk. Ved turens
afslutning var vi så sultne, at vi ofte havde spist vores frokost inden
afgang - det betød nogle
meget lange dage..
(forsættelse)
|